Ugrás a tartalomra

Ha erős a nemzet, a megmaradása garantálva van

2018.03.24
12:50
2018.03.25
10:44
Forrás
Pannon RTV
Ha erős a nemzet, a megmaradása garantálva van - üzente a Vasutas Helyi Közösségben megtartott lakossági fórumon Halasi Szabolcs tartományi felsőoktatási és tudományos kutatási segédtitkár.

A péntek esti esemény középpontjában az áprilisi magyarországi országgyűlési választások álltak. Miért kell, és hogyan lehet voksolni az április 8-i magyarországi parlamenti választásokon - ezekre a kérdésekre keresték és adtak választ az előadók a szabadkai Vasutas Helyi Közösségben.

Boros Elvira, a VMSZ Vasutas HK helyi szervezetének elnöke: „A mi helyi közösségünkben is nagyon sok magyar polgár van, akiknek megvan a kettős állampolgárságuk, és érdekli az embereket a magyarországi parlamenti választás.”

Halasi Szabolcs elmondta, magyarországi támogatásból felújítják majd a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kart, ami ezáltal a magyarság szimbólumává válhat. Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány jelenleg stabil anyagi és politikai helyzetben van, garantálni tudja a megmaradást.

Halasi Szabolcs, tartományi felsőoktatási és tudományos kutatási segédtitkár: „Ezzel együtt a Kárpát-medencében lévő magyarság is erősnek érezheti magát, és egy biztos támaszt érezhet a háta mögött, és ezért fontos kimenni nekünk is április 8-án szavazni.”

Pelt Ilona a Szerbia és Magyarország közötti jó viszonyt taglalta, és tömören, csupán néhány szóban fogalmazta meg, hogy miért kell részt venni a választásokon.

Pelt Ilona, tartományi parlamenti képviselő (VMSZ): „Nemzet, munka, élnék Orbán Viktor szavaival, és mindenek előtt a család. Ezek azok a dolgok, amik létfontosságúak.”

Az előadók emlékeztettek, hogy az egyszerűsített honosítási eljárással magyar állampolgárságot szerzett határon túli magyar választópolgárok a regisztrációt követően levélben is leadhatják voksukat, és ebben a VMSZ aktivistái segítik őket.

Vasutas HK
Vajdasági Magyar Szövetség
Pelt Ilona
Halasi Szabolcs

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.