Ugrás a tartalomra

A kelebiai lovardában régi szokásokat elevenítettek fel

2018.03.31
15:21
2018.03.31
17:11
Forrás
Pannon RTV
Hagyományőrző húsvéti programot szerveztek nagypénteken a Kelebiai Ménesben. A lovardában régi szokásokat elevenítették fel.

A kiszebáb vízbe dobásával vette kezdetét a hagyományőrző húsvéti program Kelebián. Ezt követően volt még csibesimogatás, nyuszifuttatás és tojáskeresés is. Drobina Filip: „Itt volt a fa alatt, de nehéz volt megtalálni. Sokáig kerestem.”

A jó időjárást sokan kihasználták. Nagy Ajtai Hermina: „Minden évben eljövünk. Az időjárás nagyon szép, ezért úgy gondoltuk, hogy szabadtéri programot tervezünk és eljövünk a kislánnyal.”

Kelebián természetesen a húsvéti nyuszi is megjelent. Ígérete szerint vasárnapig minden gyerek megkapja az ajándékot. A hagyományőrző húsvéti programon majd háromszáz gyerek vett részt, és még legalább ennyi felnőtt is. Keresztes Teréz, a Kelebiai Ménes vezetője: „Ez volt a jubiláris huszadik nyuszivárásunk, tehát abba a régi húsz évvel ezelőtti időben még az elsők között indultunk a vallási műsorok, vagy vallási ünnepek programkíséretével.”

A húsvéti hagyományok felidézése után a vállalkozó kedvűek kocsikázhattak is.

lovarda
ménes
szokás

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.