Ugrás a tartalomra

A választáson való részvételre buzdítottak Topolyán

2018.03.31
15:45
2018.03.31
17:09
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 1000 kifújt és festett tojást osztottak szét ma délelőtt Topolyán a Vajdasági Magyar Szövetség helyi aktivistái. A magyarországi választáson való részvételre is buzdították a helyieket.

A húsvéti tojásosztásnak többéves hagyománya van Topolyán. Szombaton az aktivisták a helyi piac látogatóit ajándékozták meg a színesre festett tojásokkal. A járókelők örültek a meglepetésnek. A tojásosztást a VMSZ Női Fórumának topolyai szervezete a párt topolyai nyugdíjas fórumával karöltve hívta életre. Paul Szikora Erzsébet, topolyai elnök, VMSZ Női Fórum: „A húsvét egy olyan ünnep, amikor az embereknek szeretnénk egy kis örömet, vidámságot hozni az életükbe.”

Idén a szervezők a húsvéti akció során a magyarországi választáson való részvétel fontosságára is szerették volna felhívni a figyelmet. Kislinder Gábor, a VMSZ elnökségi tagja szerint a helyiek számára a jövő zálogát jelenti a Fidesz-KDNP támogatása. „Ha végig járjuk és megnézzük a költségvetést, a költségvetésnek a realizációját, ami megvalósult a községben az elmúlt 3-4 évben, akkor abban rengeteg eszközt kaptunk az anyaországtól.”

Az aktivistákhoz Egeresi Sándor, a VMSZ Tanácsának tagja is csatlakozott. „Minden szavazat nagyon fontos. A nemzetépítésnek szerves részei vagyunk. Tehát nemcsak az anyaországi magyarság, hanem a határon túli magyarság is szerves része a magyar nemzetnek. Ezt a nemzetet építeni, fejleszteni kell annak érdekében, hogy Európában egy erős nemzetként éljen és megmaradjon. Ezért fontos április 8-a, ezért fontos az április 8-i választás, ezért fontos a vajdasági magyarság szavazata is.”

Egeresi Sándor úgy véli a vajdasági magyarság értékeli és méltányolja mindazt, amit a jelenlegi magyar kormány tett, tesz és tenni fog a határon túli magyarságért. Szerinte ezt a választáson való részvételi arány is igazolni fogja.

választás
húsvét

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.