Ugrás a tartalomra

Feltételes szabadlábon Puigdemont

2018.04.06
14:36
Forrás
MTI
Feltételesen szabadlábra helyezték Carles Puigdemont volt katalán elnököt ma Németországban.

A politikus a Schleswig-Holstein tartománybeli Neumünsterben működő büntetés-végrehajtási intézet előtt tett nyilatkozatában köszönetet mondott támogatóinak a németországi őrizete idején tanúsított szolidaritásért, és követelte, hogy engedjék szabadon valamennyi társát, akiket Spanyolországban tartanak fogva a tavalyi katalán függetlenségi népszavazás miatt. Mint mondta, egész Európa számára szégyen, hogy embereket politikai meggyőződésük miatt megfosztanak a szabadságuktól. Hangsúlyozta, hogy a spanyol hatóságoknak azonnal párbeszédet kell kezdeniük a katalán vezetőkkel.

Németország
Katalónia
Carles Puigdemont

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.