Ugrás a tartalomra

Kalandos portyákon és csapatjátékokon vettek részt a vajdasági cserkészek

2018.04.08
13:17
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség szövetségi akadályversenyt szervezett a tagok számára. A rendezvénynek a temerini Kókai Imre Általános Iskola adott otthont.

Zászlófelvonással kezdődött a cserkészek kalandja Temerinben, majd az első csapatok rövidesen el is indulhattak a portyákra. Az eseményen mintegy 130 vajdasági cserkész vett részt.

A programot az 1848-49-es magyar szabadságharc és forradalom ihlette. A cserkészeknek egyebek között a történelem és a térképészet terén szerzett tudásukat is használniuk kellett ahhoz, hogy sikeresen teljesíteni tudják a túrát. Patarica Edvin, cserkészvezető, Temerin: „Kapnak egy keretmesét és egy térképet. Különböző állomásokat helyeztünk ki a térképen bejelölve, ahol különböző feladatokat kell teljesíteniük. Felmérjük a tudásukat egyebek között elsősegélynyújtásból, vagy például egy rémült asszonynak megmutatják a tájékozódást, hogy merre tud tovább haladni.”

A kalandos útvonalakon a cserkészeknek egy táborba kellett eljutniuk. Bujdosó Igor, kiscserkész, Temerin: „Elsőként találkoztunk egy osztrák katonával, aki azt hitte mi is osztrákok vagyunk és átnézett minket, hogy mi van nálunk, megvan-e mindenünk. Nekünk mindenünk megvolt.

Vígh Lénárd, kiscserkész, Temerin: „A legizgalmasabb ez az utolsó állomás volt. Itt egy bajba jutotton kellett segíteni.”

A szervezők szerint az ilyen rendezvények lehetőséget adnak a cserkészeknek arra, hogy a természetben és a gyakorlatban is bemutassák azt a tudást, amit az őrsi gyűléseken elsajátítottak. Farkas Zsuzsanna, alelnök, Vajdasági Magyar Cserkészszövetség: „Fontosnak tartjuk azt, hogy Vajdaság különböző részeit jobban megismerjék a cserkészeink és egy szabadkai cserkész is ismerje Temerin határait, vagy egy nagybecskereki cserkész is ismerje Szabadka határait. Tehát a helyismeret fontos.”

A portyázást követően a cserkészek különböző társas- és csapatjátékokon is részt vettek.

Temerin
cserkész
portya
akadályverseny

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.