Ugrás a tartalomra

10 terroristát ítéltek el merényletek tervezéséért Spanyolországban

2018.04.10
18:18
2024.03.19
08:33
Forrás
MTI
A spanyol központi büntetőbíróság kedden 12 és 8 év közötti börtönbüntetésre ítélte egy dzsihadista terrorista sejt tíz tagját, akik Barcelonában terveztek merényleteket még 2015-ben.

Az ítélet szerint a 2014-ben alakult csoport célja az volt, hogy szolgálja az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet erőszakos dzsihadista elveit. Tervezett célpontjaik között fontos és emblematikus barcelonai helyszínek szerepeltek, mint például a parlament épülete, vagy a vasútállomás. A 2015 tavaszán felszámolt csoport emellett arra is készült, hogy elrabol egy véletlenszerűen kiválasztott áldozatot, és lefejezi - közölte a bíróság. A hatóságok az elmúlt 14 évben 271 akcióban 832 embert tartóztattak le, amiért kapcsolatot tartott fenn vagy együttműködött terrorista szervezettel.

Spanyolország
merénylet
barcelonai terrorakció

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.