Ugrás a tartalomra

Idén hatodik alkalommal szervezik meg a Vajdasági Vágtát

2018.04.13
11:30
2018.04.13
19:45
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Nemzeti Vágta vajdasági előfutamát május 19-én rendezik meg Zobnaticán.

Tavaly Nagy Arnold nyerte a Vajdasági Vágtát, aki Temerin színeiben indult és Budapesten a Nemzeti Vágtán döntőbe jutott.

Eddig húsz lovas és négy kishuszár jelentkezett a Vajdasági Vágtára. A rendezvény bő egy hónap múlva lesz, további lovasok jelentkezésére számítanak a szervezők. A Vajdasági Magyar Szövetség, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány, a Budapesti Lovas-Show Kft., a zobnaticai ménesbirtok és Topolya község közös munkájának köszönhetően lesz idén is Vajdasági Vágta.

Bunford Tivadar, igazgató, Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány: „Én úgy gondolom, hogy ezzel az összefogással eleget tudunk tenni annak az ígéretnek, amit hat éve tettünk meg, hogy valódi hagyományt fogunk teremteni a Vajdasági Vágtából és, hogy egyre jobb eredményeket fogunk elérni. Ezt már tavaly is sikerült elérni azzal, hogy döntős lova volt a Vajdaságnak és bízom benne, hogy ezen az úton haladva egyre jobb lovakkal fogunk itt versenyezni Zobnaticán és, hogy egy szép napon az első helyet is meg fogjuk tudni célozni Budapesten a Hősök Terén.”

Kislinder Gábor, Topolya polgármestere közösségépítő eseménynek tartja a Vágtát. „Itt családi rendezvényről lévén szó, közösségi rendezvényről és ez nem csak Topolya községet érinti, azt gondolom, hogy a szélesebb Vajdaságot is. Ez egy olyan manifesztáció, amiből kevés van.”

Novak Bojanić, a zobnaticai ménesbirtok vezetője elmondta, örül, hogy ismét fogadhatják a vajdasági lovasokat. „Remélem, hogy ez a rendezvény még sikeresebb lesz, mint ahogy a korábbi években volt és, hogy egy minőségi esemény lesz, amely majd nagyszámú ember napját fogja teljessé tenni.”

A Vajdasági Vágtát idén május 19-én szervezik meg a zobnaticai lóversenypályán. Most is számos kísérőrendezvény, gazdag gasztronómiai kínálat és kézművesutca is várja majd a lovassport szerelmeseit.

Vajdasági Vágta

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.