Ugrás a tartalomra

150 éves a kúlai Népkör

2018.04.14
14:52
2018.04.14
16:52
Forrás
Pannon RTV
150 éves a kúlai Népkör címmel jelent meg a Vajdaság legrégebbi magyar művelődési egyesületének másfél évszázados történetét bemutató kiadvány.

A kötetet a helyi Népkörben mutatták be a jubileumi ünnepségen, együtt Dudás Károly, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség tiszteletbeli elnökének Nem éltünk gyöngyszigeten című könyvével. A 150 éves a kúlai Népkör című kötet teljes egészében tartalmazza a 140. jubileumra megjelent összefoglaló írást, amelyet Juhász András szerkesztett. Az elmúlt tíz év működését, munkáját pedig Hugyik Karolina, kúlai magyartanárnő, a Népkör tagja vetette papírra gazdag képanyaggal illusztrálva.

Hugyik Karolina, szerkesztő: „A bővített kiadásban szerepel a jelenlegi szakcsoportjaink bemutatása, tevékenységük, az elmúlt tíz évben való vendégszerepléseik, fellépéseik, valamint olyan dokumentumok, amik a Népkör elmúlt tíz évében változtak. Történt változtatás az alapszabályzatban, tartalmazza a Népkör épületének felújításának folyamatát, a végeredményt, azokat az újabb rendezvényeket, melyek az elmúlt 10 évben kezdődtek és a régiek folytatásának az elmúlt tíz évbeli történetét.”

Kúla
Népkör
könyvbemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.