Ugrás a tartalomra

Levették a székely zászlót

2018.04.15
07:19
2018.04.15
07:27
Forrás
hirado.hu
Levették a székely zászlót és a városzászlót Csíkszereda polgármesteri hivataláról.

A Marosvásárhelyi Táblabíróság ugyanis még 2016 decemberében a székelyföldi románok érdekvédelmi szervezeteként fellépő Méltóságért Európában Polgári Egyesület javára döntött abban a perben, melynek tárgya a jelképek eltávolítása volt. A zászlók ennek ellenére tavaly a helyükön maradtak, mivel a kényszervégrehajtási eljárást Csíkszereda polgármestere bírósági úton megtámadt. A zászlóper a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán folytatódott, ám a közelmúltban a keresetet az előzetes vizsgálat nyomán elutasították - magyarázta Füleki Zoltán alpolgármester, aki elmondta azt is, hogy az első ítélet szerint végleg el kell távolítani a Városháza feliratot is, illetve a Városi Művelődési Ház közelében levő jelképeket is.

Csíkszereda
székely zászló

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.