Ugrás a tartalomra

Már három halálos áldozata van a viharnak

2018.04.15
08:18
Forrás
MTI
Hóvihar, jégeső, orkánerejű szél pusztít az Egyesült Államok középnyugati vidékein.

Az óriási kiterjedésű viharzóna a déli Mexikói-öböltől a kanadai határon fekvő Nagy Tavak vidékéig húzódik. A tavaszi meleg időjárásnak köszönhetően már zöldellő-virágzó középnyugati államokat vastag hótakaró borítja, szél és köd nehezíti a közlekedést. A déli Louisiana államban a mostoha útviszonyok miatt három ember életét vesztette. A térségben több repülőjáratot, egyedül a minneapolisi légikikötőben 400 járatot töröltek. Minneapolis városát több mint 30 centiméter vastagságú hótakaró borítja. Dél-Dakota legnagyobb városában, a félméteres hótakaróval küszködő Sioux Fallsban a repülőtér is beszüntette a munkát, a térségben több autópályát szintén lezártak.

Minnesota, Wisconsin, Michigan teljesen hó alatt van, Wisconsinban sok helyütt 45-50 centiméteres a hó, és vasárnap estig további 35-50 centiméternyi havat várnak. Michigant a hó mellett jégeső is veri, több településen áramkimaradások vannak. A meteorológusok előrejelzései szerint a tavaszban érkezett téli vihar vasárnap eléri New York és New Jersey államokat is.

A meteorológusok arra figyelmeztetnek: a Nagy Tavak környékén, Wisconsin és Illinois államokban, a különösen viharos Michigan-tó mellett áradások várhatóak. Chicago lakosságát figyelmeztették: a tó akár öt-hatméteres hullámokat is vethet.

hóvihar
jégeső
Amerikai Egyesült Államok
időjárás

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.