Ugrás a tartalomra

A kis herceg Szabadkán

2018.04.15
20:08
2018.04.16
17:11
Forrás
Pannon RTV
Egy klasszikus történetet, A kis herceg bábszínházi adaptációját láthatták az érdeklődők vasárnap a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben.

A darabot Szloboda Tibor és Molnár Róbert, a Vajdasági Magyar Bábszínház színészei vitték színpadra. A bábokat és a díszletet a színészek maguk tervezték és készítették el. Az előadást a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.  Molnár Róbertet a Vajdasági Magyar Bábszínház bábművészét a Pannon RTV riportere kérdezte az előadásról:


„Miközben összerakjuk, nyilván sokszor átlapozzuk a könyvet. Azt hiszem, hogy egy, másfél hónap volt, amíg próbáltunk.
- Nehéz munka életre kelteni a bábokat, és a díszletet megálmodni úgy, hogy az megállja a helyét egy ilyen klasszikus történetnél. Mikre kell leginkább odafigyelni ilyenkor?
- Határozottan nehéz, ugyanis a bábszínház, az egy elég összetett műfaj és nem csak önmagamra, hanem ilyenkor a bábra is, a báb mozgására is odafigyelek, illetve főleg arra is, hogy állok én a báb mögött.”

 

Kis herceg
bábelőadás
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.