Ugrás a tartalomra

Szavalóverseny volt Kispiacon

2018.04.18
18:43
2018.04.18
20:39
Forrás
Pannon RTV
A kispiaci Móricz Zsigmond Általános Iskolában ma szavalóversenyt tartottak a magyar költészet napja tiszteletére. A sorrendben tizedik szavalóversenyen több mint 50-en indultak.

A versválasztásban tanítónőik és tanáraik voltak a gyerekek segítségére. Sárkány Ádám 2. osztályos diák Petőfi Sándor Anyám tyúkja című versét szavalta. Nem a versmondás az erőssége, de azért fel szokott lépni a versenyeken.

Ki ette meg a málnát? Ki ette meg a málnát? Ez volt Sárkány Enikő versének címe. Ádám az ikertestvére, egy osztályba is járnak, de Enikő már gyakorlott versmondó, a versenyeken eddig 13 könyvet nyert. Elmondása szerint nem véletlenül választotta a most elmondott verset.

A versenyre elkísérte őket édesanyjuk, Zsuzsanna is.

Sárkány Zsuzsanna: „Nagyon meg vagyok velük elégedve, büszke is vagyok nagyon rájuk, minden versenyen részt vesznek, a matekversenytől kezdve minden magyar prózamondó, versmondó, szavaló, olvasási verseny, mindenben részt vesznek és nyernek is vele.”


A tanítónéni, Szebenyi Boglárka a szavalóversenyen egyféle rekordot is megdöntött: osztályából minden gyerek jelentkezett a versenyre: „Ezen a szavalóversenyen hét diákkal indultam, és azért vagyok nagyon boldog és büszke rájuk, mert heten is vannak az osztályban. Sajnos ilyen kis osztály és mindannyian beneveztek a versenyre.”


A korosztályonként kiemelt szavalók könyveket kaptak jutalmul, és átadták a szavalóversenyre meghirdetett rajzpályázat díjait is.

Kispiac
szavalóverseny
Móricz Zsigmond Általános Iskola

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.