Ugrás a tartalomra

Havonta több mint félszáz illegális bevándorlót szállítottak le a teherautókról a szerb-magyar határon

2018.04.20
01:30
2024.03.19
08:33
Forrás
MTVA
Ez kétszer annyi, mint tavaly volt – hangzott el az M1 Híradóban.

Röntgenkapu segítségével vizsgálnak át minden Magyarországra érkező teherautót a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei. Tompán és Röszkén is működik ilyen szerkezet. Bár ezzel a módszerrel illegálisan szinte lehetetlen átjutni a határon, a szerb-magyar szakaszon mégis egyre többen próbálkoznak így az unió területére lépni. Az elmúlt 15 hónapban összesen félezer migránst tartóztatottak fel a vámhivatal munkatársai.

migráns
szerb-magyar határ

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.