Ugrás a tartalomra

Mihajlović: Horvátország sérti a mozgás- és szólásszabadságot

2018.04.22
10:47
2024.03.19
08:33
Forrás
Tanjug
Az Európai Unió alapvető törvényeit, a mozgás- és szólásszabadságot sérti Horvátország azzal, hogy megtiltja Aleksandar Vulinnak az ország területére való belépést.

Zorana Mihajlović kormányalelnök szerint a horvát kijelentés semmiképpen sem járul hozzá a jó viszonyok ápolásához, amelyek egyébként is csak mostanában kezdtek el javulni a két ország között. Horvátországnak joga van kifejezni nemtetszését a szerb kormány valamely tagjának kijelentései kapcsán, mint ahogy Szerbiában is reagáltak az utóbbi napokban elhangzott horvát tisztségviselők megszólalásaira, amelyeket Vojislav Šešelj korábbi megnyilatkozásai váltottak ki. A szerb ultranacionalista politikus ugyanis a hét közepén sértegette a horvát parlamenti küldöttséget, amely a köztársasági képviselőházban járt Belgrádban. Zorana Mihajlović szerint Szerbiát nem Šešelj képviseli és nem is fogja, a szerb kormány pedig továbbra is mindent megtesz, hogy megőrizze a régió stabilitását.

Zorana Mihajlović
kormányelnök
Horvátország
Aleksandar Vulin

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.