Ugrás a tartalomra

Újvidéken katonai bemutatót tartottak a Szerb Katonaság Napja alkalmából

2018.04.23
13:53
2018.04.23
19:25
Forrás
Pannon RTV
Újvidék központjában, a Szabadság téren ma délelőtt katonai bemutatót tartottak a Szerb Katonaság Napja alkalmából.

A rendezvényt nagy érdeklődés övezte az újvidékiek részéről, akik megtekinthették a téren felsorakoztatott katonai járműveket és tankokat.
Kisebb díszfelvonulást is láthattak Újvidéken a térre látogatók és megtekinthették a kiállított hadászati eszközöket. A gyerekeknek a tankok és harci járművek voltak a legérdekesebbek.

Sokan kijöttek ma ide Újvidék főterére, hogy a katonaság napja alkalmából megtartott katonai bemutató alkalmával megnézzék ezeket a katonai járműveket, tankokat, és meghallgassák a politikum és a hadsereg képviselőinek beszédét. Fiatalok, idősek, családok voltak itt egyaránt.

Megkérdeztünk néhány újvidéki lakost, fontosnak tartják-e, hogy Szerbiának erős katonasága legyen. Vesna: „Természetesen, imádom a katonaságot. Kell, hogy legyen, be kell újra vezetni a rendes sorkatonai szolgálatot.”

Aleksandar: „-A patriotizmus a legfontosabb, a patriotizmus és a hazaszeretet.
- Erre tanítja gyermekeit is?
- Természetesen, azért is hoztam el ide, hogy kiskorától patrióta legyen, megtanulja, mi az, hogy fegyver, mivel kell védeni a hazát.”

 

Egy 2017-es közvélemény-kutatás szerint Szerbia lakosainak legnagyobb bizalma a katonaságban van. A Deep Dive közvéleménykutató cég adatai szerint a lakosok 57 százaléka bízik a katonaságban.

Újvidék
szerb katonaság

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.