Ugrás a tartalomra

Negyedik alkalommal szervezik meg a Kör Képzőművészeti Alkotótábort Óbecsén

2018.04.25
10:10
2018.04.25
20:36
Forrás
Pannon RTV
A rendezvény ünnepélyes megnyitóját szombaton tartották meg, és a 12 festőművész csütörtökig alkot a Tisza-parti városban.

Színesednek a vásznak az óbecsei Városi Színház alkalmi műtermében, összesen 12 festőművész forgatja az ecsetet a Kör Képzőművészeti Alkotótáborban. Mezei Ezsébet, festőművész, grafikus, Zenta: „Az én inspirációm a munkákhoz a tér volt, ami azóta megújult és gyönyörű. Bárhova néztem, mindig valami ötlet jutott az eszembe, hogy mit lehetne ebből megvalósítani.”

A város főtere másokat is megihletett. Žarko Đukić, festőművész, Pincéd: „A legjobban annak örülök, hogy láthattam a pravoszláv Szent György templomot és Uroš Predić ikonosztázait. Minden mást is érdemes volt látnunk.”

Az akadémiai festőművészek mellett helyi amatőr alkotók is rendszeresen részt vesznek a festőtábor munkájában. óth Kása Piroska, amatőr festő, Óbecse: „Azért jók ezek a táborok, mert egymástól sokat tudunk tanulni, és a barátság, az ismerkedés ugyanilyen nagy jelentőségű.”

A tábor egyik házigazdája Skrabány Viktor óbecsei festőművész. Szerinte több oka is van annak, hogy a művészek örömmel tesznek eleget az ilyen meghívásoknak. „Tapasztalatcsere, valami újabbat megtanulni, a további működések lehetőségének a megbeszélése – ebből van egy meghatározott haszon a művészek részére, a legnagyobb haszon pedig annak van, aki megszervezi, mert kapja ajándékba az egyik képet, a másik képet.”

Két év kényszerszünet után az alkotótábort az önkormányzat támogatásával az óbecsei Idegenforgalmi Szervezet szervezte meg.

Óbecse
művésztelep

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.