Ugrás a tartalomra

Grabar Kitarović: Meg kellene vizsgálni, hogy valójában mi történt Jasenovacban

2018.04.25
17:58
2024.03.19
08:39
Forrás
Tanjug, MTI
Meg kellene vizsgálni, hogy valójában mi is történt a jasenovaci koncentrációs táborban - véli Kolinda Grabar Kitarović.

A horvát államfő szerint szükség lenne korszerű módszerek segítségével feltárni az igazságot a “horvát Auschwitzként” emlegetett komplexumról.

Az elnök felvetését a közösségi oldalakon heves reakciók követték. Egyes horvátországi ellenzéki politikusok szerint Kolinda Grabar Kitarović relativizálja a holokausztot. A zsidó közösség és Szerbia képviselői immár harmadik éve nem vettek részt a jasenovaci koncentrációs tábor felszabadításának évfordulóján rendezett központi megemlékezésen.

A horvát államfő kiemelte, Jasenovacot nem szabad fegyverként használni egy Horvátország lejáratását célzó kampányban. Felszólította a szerbeket és a horvátországi zsidó közösséget, hogy jövőre vegyenek részt az áldozatok emlékére szervezett rendezvényen.

Horvátország
Kolinda Grabar Kitarovic
Jasenovac
koncentrációs
tábor

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.