Ugrás a tartalomra

A vajdasági vízellátás és szennyvízhálózat fejlesztését támogatja a tartományi kormány

2018.04.27
11:49
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
300 millió dinárral támogatja a tartományi kormány a vajdasági vízellátás és szennyvízhálózat fejlesztését. A támogatásnak köszönhetően 28 vajdasági településen összesen 44 projekt valósulhat meg.

A vízellátás és szennyvízhálózatok fejlesztését szolgáló projektek összértéke fél milliárd dinár. Ebből az önkormányzatoknak 200 millió dinárt kell biztosítaniuk. A többi eszközt a tartomány fedezi.

Vuk Radojević, tartományi mezőgazdasági titkár: „Ki kell emelnem, hogy az idén korlátoztuk a támogatások maximális összegét. A vízellátó létesítmények kiépítése esetében 20 millió dinár, a szennyvízhálózatok esetében pedig 10 millió dinár a felső határ, amit egy-egy projektre fordítunk. Örülök annak, hogy az önkormányzatoknak a saját eszközeikből sikerült elkülöníteniük elég pénzt arra, hogy közösen tudjuk pénzelni ezeket a jelentős projekteket.”

A tartomány által támogatott projektek elsődleges célja a vízminőség, valamint az életszínvonal javítása Vajdaságban.

Đorđe Milićević, alelnök, Tartományi Kormány: „Mindkét pályázat jelentősége nagyon nagy. Az ivóvíz minősége nagy mértékben kihat az életszínvonal minőségére a lakott településeken, valamint Vajdaság sok településén jelent gondot az, hogy nincs kiépítve a szennyvízhálózat.”

Đorđe Milićević elmondta: a tartományi kormány eltökélt célja, hogy lehetővé tegye a vajdasági települések egyenletes fejlődését és ezen projektek nagyban hozzájárulnak ennek a célnak a megvalósulásához.

Vajdaság
tartomány
vízellátás
szennyvízhálózat

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.