Ugrás a tartalomra

Könyvbemutató Felsőhegyen

2018.04.28
12:55
2018.04.28
17:07
Forrás
Pannon RTV
A 100 éves felsőhegyi óvodáról készült kiadványt mutatták be tegnap a helyi Könyvtárban.

A kiadványból megtudhatjuk, hogy régen hol állt az óvoda, ki volt az első óvodai dajka, valamint azt is, hogy volt olyan időszak, amikor majdnem 100 kisgyermek járt oda. A könyvben található képeket a falubeliek és a jelenlegi óvónők segítségével gyűjtötte össze Fodor István, a kiadvány szerzője.

Fodor István, szerző: „Nem túl nagy munka, de meglepő, hogy mégis mennyien közreműködtek ahhoz, hogy ez a könyvecske megszülessen. Mi különben nagyobbat markoltunk. Annak idején Felsőhegy értékeit kutattuk a Lakiteleki Népfőiskolával karöltve, és onnan támadt az ötlet, hogy írjuk meg Felsőhegy történetét is. Neki is fogtunk, két télen dolgoztunk. Most már ott tartunk, hogy befejeztük az adatgyűjtést, és akkor derült ki, hogy egy monográfia megírása nagyon nagy munka, és akkor változott az elképzelés, és ilyen részlet füzetek, vagy részfüzetek kiadása mellett döntöttünk. Innen az alapötlet.”

Felsőhegy
Fodor István

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.