Ugrás a tartalomra

Marad a nyárias idő

2018.05.02
15:55
2018.05.02
16:10
Forrás
Pannon RTV
Május első napjaiban úgy érezhettük magunkat, mint nyár közepén. Az ünnepek alatt ragyogó napsütés és 30 fok körüli hőmérsékletet mérhettünk. Az előrejelzések szerint továbbra is élvezhetjük a jó időt

A kellemesen lengedező szellőben vitorlások tűntek fel május másodikán Palicson a csillogó víztükrön. Sétálgatva a fák hűsítő lombjai között fénylő napsugarakat csodálhatunk meg. Igazi nyárias időjárás várt ránk ezekben a napokban. A hőmérő higanyszála már a délelőtti órákban elérte a közel 30 fokot. Előrejelzések szerint ez a napokban sem fog változni. Így bátran tervezhetünk hosszabb szabadtéri programokat.

Továbbra is kevés felhő lesz az égen, ezért itt a ténylegesnél jóval melegebbnek érezhetjük a levegőt, és a napon rövid idő alatt leéghetünk. A hét végén a meteorológusok szerint záporra, zivatarra készülhetünk, azonban fázni ezekben a napokban sem fogunk. A hőmérséklet 27-28 fok környékén alakulhat. A jövő héten viszont változékony, felhős égboltra készülhetünk. A leghűvösebb napot jövő hét szerdára jósolják, de nem kell megijedni, ugyanis a hőmérséklet ezen a napon se csökken 20 fok alá. Az esti órákban többször előfordulhat zápor, de ez a nappali hőmérsékletet nem csökkenti.

időjárás
napsütés
nyár
meleg

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.