Ugrás a tartalomra

Továbbra is találkozni migránsokkal Észak-Bácskában

2018.05.05
16:46
2018.05.05
17:01
Forrás
Pannon RTV
Annak ellenére, hogy a balkáni migrációs útvonal már zárva van, továbbra is találkozni migránsokkal Észak-Bácskában.

Leginkább Horgos, Hajdújárás és Királyhalom közelében látják őket a helyiek. Azt mondják, a migránsok kárt okoznak a veteményekben és a gyümölcsösökben.

A migránsok által okozott károkat mutatta meg Szalai László. A horgosi gazda gyümölcsösében teljesen tönkrement az új locsolókút, amelyből tiszta víz helyett most csak iszap folyik.

László elmondása szerint a migránsok a kút üzemeléséhez szükséges villanydobozból próbáltak áramot szerezni, hogy feltöltsék mobiltelefonjaikat. A drótok átkötésével azonban tönkretették a locsolórendszert.

Szalai László, Horgos: „Az afgánok bekapcsolták a kutat. Rákapcsolódtak. A villanyóránál a dobozt kifeszítették és megbabrálták. Nagy károm keletkezett. Nem tudom használni a kutat. Új a kút, egy éve lett kiépítve. Hatalmas a károm és nem tudom, hogy hogyan tovább, miként tovább.”

A migránsok stábunk ottjártakor is a szomszéd gazda villanyórájánál töltötték mobiltelefonjaikat. Árva István ugyanis hagyott egy szabadon hozzáférhető konnektort, annak reményében, hogy a migránsok így majd nem fogják feltörni a villanydobozt.

Árva István, Királyhalom: „Egy bizonyos mennyiségű gyümölcsöt tönkretesznek. Tavaly az őszibarackot jól megszedték. A villanyóradobozt biztosítottuk, hogy ne tudják szétverni. Hagytunk nekik egy konnektort, amit szabadon tudtak használni, hogy tudják tölteni a mobiltelefonjaikat.”

A horgosi és királyhalmi gazdák a legtöbbször tehetetlenek a migránsokkal szemben, akik szinte egész nap a gyümölcsösök közelében tanyáznak és arra várnak, hogy továbbindulhassanak Nyugat-Európa felé.

Horgos
migránsok

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.