Ugrás a tartalomra

Szabadkán is ünneplik az Európa-napot

2018.05.09
15:27
2018.05.09
17:59
Forrás
Pannon RTV
A város főterén délután uniós programokkal várják az érdeklődőket. A standokon népszerűsítő kiadványokat osztanak ki.

A fiataloknak az Erasmus Plus és a Kreatív Európa Program számos lehetőséget kínál az oktatás terén.

Silvija Patarčić, helyi koordinátor, Helyi Demokrácia Központ: „Különböző lehetőségeket kínálnak a fiataloknak, a kulturális oktatási intézményeknek és a helyi önkormányzati szövetségeknek. Az Erasmus Pluszt például a középiskolás diákoknak, az egyetemi hallgatóknak és általában a fiataloknak ajánlják, akik különböző cserediák programokon vehetnek részt, így tovább képezhetik magukat. Megemlíthetjük a Kreatív Európa Programot a kulturális intézmények számára, például Szabadkán a Palicsi Filmfesztivált, ami szintén ezt a forrást használja.”

Szabadka
Európa-nap

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.