Ugrás a tartalomra

Várady Tibor könyvbemutatója volt Óbecsén

2018.05.10
15:24
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
Az óbecsei Népkönyvtárban mutatták be Várady Tibor Libatoll és történelem című dokumentumpróza-kötetét, amelyhez a nagybecskereki Várady ügyvédi irodája aktái szolgáltak izgalmas forrásanyaggal.

Periratokból kibontakozó életsorsok elevenednek meg a Libatoll és történelem című kötetben. Szilágyi Edit, okleves jogász, Óbecse: „Érdekes volt, hogyan néztek ki azok a perek, amelyeket annak idején levezettek, hogy kik voltak azoknak a szereplői, érdekes volt látni azt az időt, amin keresztülment, és azt a precizitást, ahogy írja a szöveget, ugyanakkor szövi bele a humort, a mondandót, és az egész társadalmat.”

A Zoknik a csilláron, életek hajszálon című, szerb és német fordításban is megjelent kötethez hasonlóan új könyvében is olyan történeteket dolgoz fel a szerző, amelyek alapjául az 1893-ban Nagybecskereken alapított Várady ügyvédi iroda periratai szolgáltak. Várady Tibor, a könyv szerzője: „A világháborúk eredményeit tudjuk, de hogy mi volt a mindennapokban, az mindinkább elmerül. Ezek a jogi esetek a kisembereket, a mindennapokat visszahozzák. Ahogy az ember ezeket egymás mellé teszi és nézegeti, felmerül, hogy nem ez volt-e az igazi történelem, a kisemberek történelme?”

A szerb és magyar nyelven is kiadott új kötet a Forum gondozásában jelent meg. Virág Gábor, igazgató, Forum Könyvkiadó Intézet: „Tudom ajánlani mindenkinek, akit érdekel a múlt, az identitás, a jog különböző fondorlatai, illetve a történelem buktatói az egyszerű emberek számára.”

A könyvet legközelebb Szabadkán mutatják majd be.

Óbecse
Várady Tibor
Libatoll és történelem
Virág Gábor
könyvbemutató

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.