Ugrás a tartalomra

Brnabić törekszik rendszeresen találkozni a nemzetei tanácsokkal

2018.05.11
12:01
2024.03.19
08:40
Arra törekszem, hogy rendszeresen találkozzak a nemzeti tanácsok képviselőivel - nyilatkozta a szerb miniszterelnök.

Ana Brnabić hozzátette, a tegnapi találkozón az volt az egyik legfontosabb teendő, hogy hallja a véleményeket a nemzeti tanácsokról szóló törvénytervezetről. A helyi önkormányzati és államigazgatási minisztérium pedig számos javaslatot elfogadott a törvénnyel kapcsolatban, és minél előbb véglegesíteni szeretnék azt. Emellett fontos kérdés még a címregiszter létrehozása, ez az egész országban zajlik most, és szeptember végéig el kell készülnie a kidolgozott tervezetnek.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Az  fontos, hogy tiszteletben tartsuk a nemzeti közösségeket, és alkalmat kell adnunk nekik arra, hogy bekapcsolódjanak a bizottságokba, amelyek nevet adnak az utcáknak, és nekem fontos volt, hogy minden információt erről megosszak velük.”

Ana Brnabić
Nemzeti Tanácsok

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.