Ugrás a tartalomra

Fejlesztések a mezőgazdaságban

2018.05.11
16:21
2018.05.11
18:02
Forrás
Pannon RTV
A szerb kormány mandátumának lejártáig teljesen másmilyen képet mutat majd a mezőgazdaság Szerbiában.

Ezt jelentette ki a szerb kormányfő ma, miután megtekintette a Tisza-Palics öntözőrendszeren zajló munkálatokat a Szabadkához közeli Gabrićnál. Az eseményen a szabadkai polgármester, Bogdan Laban is részt vett.

Ana Brnabić elmondta, új intézkedéseket hoznak, hogy az éghajlati viszonyok változásai minél kevésbé legyenek negatív hatással az ország mezőgazdaságára..

Az öntözőrendszer egyike annak a 11 Vajdaságban megvalósuló projektnek, amit az Abu Dhabi Fejlesztési Alapból finanszíroznak, de eszközöket biztosított a köztársasági és a tartományi kormány is. A munkálatok összértéke 4.750.000 euró.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Arra számítunk, hogy további 14 projekten keresztül mintegy 50-60 ezer hektárnyi területen készítik el az alapot, amelyre a mezőgazdasági termelők, szövetkezetek, vállalatok rá tudnak kapcsolódni, és vizet tudnak a saját mezőgazdasági területeikig juttatni.”

A munkálatok júliusban fejeződhetnek be, és egyben újabb projektek is indulnak.

Első helyen az árvízvédelem áll, a második helyen pedig az öntözőrendszerek kiépítése - nyilatkozta Ana Brnabić szerb kormányfő.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Nagyon fontos, hogy most, amikor van ilyen öntözőrendszerünk, minden földterületig áramot hozzunk, hogy utána a gazdák tudják tovább öntözni saját földjeiket, és végül automatikus jégvédelmi rendszerünk lesz.”

Szerbiában 24 ezer hektáron van öntözőrendszer, a kormány megbízatásának a végéig pedig 100 ezer hektár lesz - ígérte a szerb kormányfő.

Ana Brnabić
Igor Mirović
Abu Dhabi Fejlesztési Alap
öntözőrendszer
Gabrić

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.