Ugrás a tartalomra

Lisszabonban tartják az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét

2018.05.12
09:01
2018.05.13
02:16
Forrás
Pannon RTV
A 63. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében 26 ország előadója lép színpadra.

A szerb Sanja Ilić & Balkanika a Nova deca, a magyar AWS zenekar a Viszlát nyár című dalával lép fel. A 26-os finálénak kiemelt tagja az Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, a házigazda, a tavalyi győztes Portugália, valamint Spanyolország és Németország.

A végeredményt az egyes országok nemzeti zsűrijeinek pontjai és a közönségszavazatok összesítésével határozzák meg. A tévénézők az utolsó dal elhangzása után negyed órán keresztül szavazhatnak a verseny applikációján, telefonon és sms-ben. Az egyes országok szavazói nem voksolhatnak saját fellépőjükre. A Szerbiai RTV és a Duna Televízió 21 órától élőben közvetíti a döntőt a helyszínről.

Eurovíziós Dalfesztivál
Lisszabon
Sanja Ilić & Balkanika
AWS

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.