Ugrás a tartalomra

Keresztény templomoknál robbantották fel magukat Indonéziában

2018.05.13
14:36
Forrás
hirado.hu, Magyar Szó
Az öngyilkos merényletekben nyolcan haltak meg, sok a sebesült.

Öngyilkos merénylők robbantották fel magukat vasárnap reggel Indonéziában több keresztény templomnál. A detonációkban nyolcan életüket vesztették, 38-an megsebesültek - adta hírül az indonéz rendőrség. A támadások a zömmel muzulmán vallású ország második legnépesebb városában, Surabayában történtek három templomnál szinte egyszerre, közvetlenül a reggeli istentisztelet előtt. A robbantások elkövetője az indonéz hírszerzés szerint az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezethez kötődő Jamaah Ansharut Daulah nevű indonéziai szervezet, amely eredetileg rendőrségi célpontokat szemelt ki, ám azok túlzott őrizete miatt változtatott tervén.

öngyilkos merénylet
Indonézia

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.