Ugrás a tartalomra

Az Alpokban visszatért a tél

2018.05.16
08:04
2024.03.19
08:40
Forrás
index.hu
Az Alpok egyes részein május közepén visszatért a tél, volt olyan hely, ahol 50-60 cm friss hó hullott az elmúlt napokban.

Vasárnap Franciaországban több 1000 méternél alacsonyabban fekvő településen is 20-30 cm hó hullott. A Pireneusok spanyol határhoz közeli részén olyan alacsonyabban fekvő részeken is havazott, ahol ez utoljára öt éve fordult elő májusban. Korzikán hóembereket építettek.

Svájcban és Olaszországban is havazott viszonylag alacsonyan fekvő területeken is. Ausztriában viszont az esőzések miatti áradásokkal küzdenek.

Egy francia meteorológus azt mondta, hogy önmagában a havazás nem ritka a csúcsok környékén, ami különleges, az a mostani hó mennyisége. 

tél
Alpok
francia
Svájc
Ausztria

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.