Ugrás a tartalomra

A Dr. Bodrogvári Ferenc-díjról is szavazott a szabadkai Képviselő-testület

2018.05.16
14:44
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Az elismerésben idén Berta Sonja tamburatanár, Brenner János magyar nyelv- és irodalomtanár, valamint Miroslav Idić harmonikatanár részesül.

Az ülésen továbbá elfogadták a Békova és Orom között található regionális hulladéklerakó 2028-ig tartó gazdálkodási tervét is. Személyi kérdésekről is döntöttek a képviselők. A szabadkai VKT döntése szerint a Lifka Sándor Art Mozi igazgatója Gordana Guberinić lesz.

A regionális hulladéklerakó következő 10 évre vonatkozó gazdálkodási tervét ugyan elfogadták, de az ellenzéki képviselők nem értettek egyet a döntéssel. Szerintük elfogadhatatlan, hogy a hulladéktároló befejezése ennyit késik.

Maglai Jenő, frakcióvezető, Mozgalom a Polgári Szabadkáért: „2017 január végére kellett volna befejezni a regionális hulladéktároló kiépítését és átadását. Egy 23 millió eurós projektumról van szó, amibe az önkormányzat több mint egymillió eurót fektetett be.”

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselői támogatták a Békova és Orom között található regionális hulladéklerakó gazdálkodási tervét. A hulladéklerakó átadásának késlekedésében nincs szerepe az érintett önkormányzatoknak - mondta a VMSZ frakcióvezetője.

Nágel János, frakcióvezető, VMSZ: „A befejezését az európai delegáció ellenőrzi, az európai delegáció választotta ki a kivitelezőt, egy nemzetközi konzorciumot. Ők ellenőrzik a munkájukat, ők kötöttek velük szerződést, és az esetleges felelőssége a kivitelezőnek kizárólag az európai delegációnak a hatáskörébe tartozik.”

Személyi kérdésekről is döntöttek a képviselők. A szabadkai VKT döntése szerint a Lifka Sándor Art Mozi igazgatója Gordana Guberinić lesz. Nagyobb vita alakult ki a képviselők között az Expecto Mentálhigiéné Alapítvány működésével kapcsolatban. Az ellenzéki képviselők szerint komoly hiba volt kihagyni az alapítvány 2018-as működési tervéből a drogprevenciós előadásokat, hiszen a fiataloknak szükségük van a tájékoztatásra. A VMSZ frakcióvezetője elmondta, azért került ki a 2018-as programból a megelőző előadás, mert az Expecto Alapítvány tíz évre kötött szerződést a drogprevenciós előadások megtartására, de ez már 2016-ban lejárt.

Szabadka
képviselő-testület
Dr. Bodrogvári Ferenc-díj

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.