Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsára látogatott a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója

2018.05.17
13:30
2018.05.17
17:10
Forrás
Pannon RTV
A tájékozódó jellegű látogatás hosszú távú célja a régió kézilabdájának fejlesztése.

Magyarkanizsára látogatott Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója. Megismerkedett a jelenlegi lehetőségekkel és a sportcsarnok felújítási terveivel, ami sokat lendítene a két ország kézilabdasportjának kapcsolatán. „Arról beszélgettünk, hogy milyen közös jövőt tudunk elképzelni, a Magyar Kézilabda Szövetség hogyan tudná segíteni ezt a térséget, illetve milyen lehetőségek nyílnának, adott esetben a Magyar Kézilabda Szövetség számára is.”

A tartományi kormány is nyitott a magyarkanizsai fejlesztési elképzelésekre. Kormányos László, a VMSZ tartományi parlamenti képviselője: „A jövőben azokról a lehetőségekről kell beszélgetnünk, hogy milyen szintű támogatásra és milyen bővítésekre lenne szükség ahhoz, hogy esetleg a jövőben egy kézilabda utánpótlás, európai vagy világverseny megszervezésére Magyarkanizsa és a fürdő komplexuma mire lenne képes.”

A sportcsarnok bővítése elengedhetetlen a sportturizmus, ezen belül a kézilabdasport fejlesztése szempontjából - mondta Dukai Ferenc, a Sporttour Civil Szervezet elnöke. „1.200 férőhelyes lenne, új öltözőkkel, az Európai Kézilabda Szövetség szabványai szerint, és akkor a csarnok teljes mértékben alkalmas lenne korosztályos Európa- és világbajnoki selejtezők, sőt akár Európa- és világbajnoki mérkőzések lejátszására is.”

Dukai Ferenc az eseményen bejelentette továbbá, hogy a VIII. OTP Bank Kanizsa Kupa nemzetközi férfi kézilabdatornára augusztus 23-a és 26-a között kerül sor.

Magyarkanizsa
Zsiga Gyula
Magyar Kézilabda Szövetség

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.