Ugrás a tartalomra

Keszég Károly Emléknap Padén

2018.05.20
02:32
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Megtartották a Keszég Károly Emléknapot és kiosztották a Közegellenállás riportpályázat díjait is Padén. A 21 éve elhunyt újságíró, főszerkesztő sírjánál elhelyezték a kegyelet virágait.

Az emlékezés virágainak elhelyezése után megnyitották Retek László képzőművész kiállítását, amelyet művelődési műsor követett. Ezt követően osztották ki a Közegellenállás riportpályázat díjait. A műveket háromtagú zsűri bírálta el. Juhász Attila, zsűritag: „Kevés pályamű érkezett, de ezek közül sikerült a legjobbakat kiválasztani. Azokat, amelyek megfeleltek a műfaji követelményeknek is. Úgy gondolom, hogy egy riportpályázat manapság azért lenne fontos, mert a mai sajtóban ez a műfaj háttérbe szorult.

Harmadik helyen Kónya-Kovács Otília és Cvetanović Márta osztozott, Szerda Zsófia munkája pedig második helyezést érdemelt ki. Fehér Márta Esély nélkül című riportja nyerte az idei kiírást. Alkotásában egy sanyarú sorsú család helyzetével foglalkozik. Fehér Márta, 1. helyezett: „Éppen a téma miatt döntöttem úgy, hogy ezt a riportot megírom, és beküldöm a pályázatra. Nagyon szerettem volna, ha riportom nyomán történne valami változás Vajdaságban.”

A Keszég Károly Emléknap a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű kistérségi rendezvénye. Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Keszég Károlyra emlékezve nemcsak az emlékét őrző Közegellenállás rendezvényre gondolunk, hanem a közösség ellenállására is, hiszen abban a korban élt, amikor az ember a közösségért nagyon sokat tehetett, és ő nagyon sokat tett.”

A rendezvény főszervezője a Takáts Rafael Magyar Kultúrkör. Számos padéi eseményt hívnak életre. Komáromi Róbert, elnök, Takáts Rafael Magyar Kultúrkör, Padé: „Van a farsangi felvonulásunk, akkor ott a húsvéti locsolkodás, március 15-ével kapcsolatos műsorunk is van, van anyák napi műsorunk is, de az év legfontosabb rendezvényei a Keszég Károly Emléknap és a riportpályázatunk.”

A Közegellenállás riportpályázat jövőre ünnepli 20 éves jubileumát. Várhatóan változnak majd a pályázási feltételek.

Padé
Keszég Károly
Közegellenállás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.