Ugrás a tartalomra

A láva után a klórsav okoz veszélyt Hawaii szigetén

2018.05.21
07:53
2024.03.19
08:40
Forrás
Szerbiai RTV, Híradó.hu
A Csendes-óceán partjához közeledik a lávafolyam Hawaii Nagy Szigeten. A magma és a víz találkozásakor klórsav keletkezik, amely károsíthatja a tüdőt, a szemet, valamint bőrirritációt okozhat.

A Csendes-óceán partjához közeledik a lávafolyam Hawaii Nagy Szigeten, miután elpusztította és leégette az útjába kerülő házakat és növényzetet, és használhatatlanná tette az egyik fontos országutat. A szakemberek szerint a magma és a víz találkozásakor komoly egészségügyi kockázattal kell számolnia annak, aki a kötelezően elrendelt kiürítés ellenére is a környékre merészkedne. A magma és a víz találkozásakor ugyanis klórsav keletkezik, amely károsíthatja a tüdőt, a szemet, valamint bőrirritációt okozhat.

A május harmadika óta aktív Kilauea tűzhányó már 2250 kisebb-nagyobb földrengést okozott, amely lávaömléssel is járt. Hawaii Nagy Sziget kisebb részén, valamivel nagyobb mint 10 000 négyzetkilométerén pusztít a láva és a kilövellt hamu.

Hawaii
vulkán
láva

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.