Ugrás a tartalomra

Diplomaosztó ünnepség volt a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon

2018.05.22
14:55
2018.05.22
18:34
Forrás
Pannon RTV
Diplomaosztó ünnepséget tartottak a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. A megnyitót és az ünnepi műsort követően 65 hallgató vehette át a diplomáját.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar díszterme megtelt büszke szülőkkel és izgatott végzős hallgatókkal. Az ünnepélyes diplomaosztón a fellépők versekkel és zenés összeállításokkal is kedveskedtek az egybegyűlteknek. Paul Dávid is most vette át az oklevelét.

Paul Dávid, tanító: „A gyerekek a jövő generációi. Ezt a jövőt nekünk kell tovább adnunk. Azért tekintek erre így, mert amilyen tudásom van, azt úgy szeretném átadni a többieknek. Ebben látom az életem értelmét, hogy ezt a tudást átadjam mindenkinek.”

A tanítók mellett az óvópedagógusok és a mesterképzést fejezett hallgatók is ezen a napon vehették át a diplomájukat. Huszka Tímea nem rég végezte el mesterszintű tanulmányait óvópedagógia szakon.

Huszka Tímea, óvópedagógus: „Volt rá lehetőségem, hogy gyerekekkel foglalkozzak. Már kiskorom óta gyermekek környezetében voltam. Így választottam az oktatói pályát, majd a pedagógusi pályán kötöttem ki.”

A mai napon összesen 65 hallgató vehette át a diplomáját.

Sós Nóra, a diplomaosztó szervezője, MTTK, Szabadka: „A beiratkozókkal együtt a diplomát megszerzett hallgatók száma is csökken. Viszont az elmúlt évekhez viszonyítva most sok hozzánk jelentkező iratkozót várunk. Ezek a számok valószínűleg növekedni fognak a következő években.”

A diplomaosztó ünnepség után fogadáson vehettek részt a friss diplomások.

Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
diplomaosztás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.