Ugrás a tartalomra

Mennyire ismerjük egymást?

2018.05.22
17:14
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán ma kilenc iskola 27 diákja mérte össze tudását a Mennyire ismerjük egymást? elnevezésű vetélkedő első regionális elődöntőjében.

A tartományi oktatási titkárság által meghirdetett vetélkedő a Művészetek Háza kisszínpadán vette kezdetét. A diákok az előre kiküldött anyagból készülhettek, és a versenyen Vajdaság történelméről szóló kérdéseket kaptak. Koncz Zsolt, tanuló, Beszédes József MMIK, Magyarkanizsa: „Szerintem egy kicsit nehéz volt, talán több felkészülési idő kellett volna az egészhez, de valamennyire azért sikerült.”

Minden középiskola három tanulóval érkezett, akiket a tanárok választottak ki és készítettek fel a 120 oldalas oktatófüzet segítségével. Fúró Andor, történelemtanár, Mezőgazdasági Középiskola, Topolya: „Az volt a különbség az előző versenyekhez képest, hogy megváltoztak a szabályok, így a tanárok nem tudták már a csapattagok között felosztani a tananyagot.”

A regionális elődöntők Antalfalván, majd Zomborban folytatódnak, amelyeken további 18 iskola vesz részt. Argyelán Zoltán, szervező, Újvidék: „Érdekes, dinamikus ez a verseny, tehát mind a három csapatnak, merthogy három csapat mérkőzik meg egymással, van esélye az utolsó fordulóig, hogy győzzön.”

A tartományi titkárság A multikulturalizmus és a tolerancia érvényesítése Vajdaságban elnevezésű projektuma keretében hirdette meg a vetélkedőt azzal a céllal, hogy rámutasson a Vajdaságban élő népek közös történelmének egyes tényeire.

Magyarkanizsa
vetélkedő
Mennyire ismerjük egymást?

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.