Ugrás a tartalomra

Ismét sztrájkolnak a franciák

2018.05.23
00:03
2024.03.19
08:40
Forrás
Euronews, MTI
Emmanuel Macron elnökké választása óta már harmadszor sztrájkoltak kedden a francia szakszervezetek és közalkalmazottak a közszféra tervezett reformjai miatt.

A szakszervezetek országszerte 140 városban szerveztek felvonulást - postai dolgozók, légiirányítók, tanárok, köztisztviselők, kórházi dolgozók is csatlakoztak hozzájuk. 

A közszféra kilenc szakszervezete együtt vonult utcára, hogy a bérek befagyasztása, a teljesítmény alapú díjazás bevezetése, valamint az ellen tiltakozzanak, hogy a kormány 2022-ig 120 ezer munkahely megszüntetését tervezi.

Párizsban néhány tüntető összecsapott a rendőrökkel, akik vízágyúval és könnygázzal oszlatták szét a randalírozókat. A rövid ideg tartó, de heves rombolást követően 17 embert előállítottak.

Franciaország
sztrájk
szakszervezet
közalkalmazottak

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.