Ugrás a tartalomra

A Pető-módszert igénylőket szűrik ki Zomborban

2018.05.23
14:21
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Cél a Pető-módszer, vagyis a konduktív pedagógia meghonosítása a Délvidéken, hiszen ezzel az eljárással a vele született vagy szerzett sérüléssel küzdő gyerekeket tudnák kezelni.

Ingyenes szűrésvizsgálatot végez ma a zombori Kaszinóban a Semmelweis Egyetem Pető András Karának Határon túli felelős koordinátora, Csuka Pál. A szűrés lehetősége a Magyar Nemzeti Tanács és az egyetem sok éves együttműködésének eredménye.

Perpauer Attila, az MNT Oktatási Bizottságának elnöke kiemelte, hogy céljuk a Pető-módszer, vagyis a konduktív pedagógia meghonosítása a Délvidéken, hiszen ezzel az eljárással a vele született vagy szerzett sérüléssel küzdő gyerekeket tudnák kezelni. A szűrés után a Pető-módszert igénylők pontos száma ismert lesz Nyugat-Bácskában is, akik számára szintén elérhető lesz a június elejére tervezett háromhetes tanfolyam Szabadkán.

Pető
módszer
Zombor
Semmelweis
MNT
Perpauer Attila

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.