Ugrás a tartalomra

Chipet tettek a foci-világbajnokság hivatalos labdájába

2018.05.23
17:52
Forrás
Magyar Szó
Az oroszországi foci-világbajnokság hivatalos labdájába, amely egyébként az Adidas sportszergyártó cégtől a Telstar nevet kapta, chipet építettek be.

Az NFC chip okostelefonnal is összeköthető, így személyre szabott, exkluzív információkat biztosít. A helymeghatározó funkciónak köszönhetően a labdára vonatkozó pontos részletek is lehívhatóak belőle, például annak megállapítására, hogy átjutott-e a gólvonalon. A teljesen szintetikus anyagból készült labda a 48 évvel ezelőtti elődjével szemben 32 panel helyett csak hatból áll, nem varrták, hanem ragasztották. Kerülete a nemzetközi szövetség előírásának megfelelően 69 centiméter.

Telstar
Adidas
Labdarúgó Világbajnokság 2018

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.