Ugrás a tartalomra

Megegyeztek az Újvidék és Szabadka közötti gyorsvasúti szakasz kiépítéséről

2018.05.24
15:54
2024.03.19
08:40
Forrás
Tanjug
Ez a szakasz a Belgrád-Budapest gyorsvasút harmadik része. Szerbia és a kínai kivitelező várhatóan a következő hetekben írják alá a szerződést. A beruházás értéke több mint 930 millió euró.

Arról, hogy a tényleges munkálatok mikor kezdődnek el, nem nyilatkoztak az illetékesek. A szerb és a magyar főváros közötti gyorsvasút az Európai Unió szabványai szerint épül - mondta Zorana Mihajlović Szerbia építésügyi-, infrastrukturális- és közlekedési minisztere.

Zorana Mihajlović, építésügyi-, infrastrukturális- és közlekedési miniszter, Szerbia: „Sikerült megállapodni a kínai féllel. A szakasz értéke 934 millió euró, azt várjuk, hogy gyorsan aláírjuk a szerződést. Mindent egybevéve a megállapodás megtörtént, csak arra várunk, hogy aláírjuk. Az első szakasz is kínai hitelből készül, a második pedig orosz hitelből. Az orosz szakaszon, ahogy önök is tudják, alagút épül, ami nagyon igényes, erre már meg is vannak az építési engedélyek. Az egyik részen most fejeződik be a kisajátítás, tehát itt is meg lesznek az engedélyek. Nincs semmilyen kellemetlenség a második szakaszon sem a szerb, sem az orosz oldalon, illetve az első és harmadik szakaszon sem a kínai féllel.”
 

Zorana Mihajlović
gyorsvasút
Újvidék
Szabadka
Kína

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.