Ugrás a tartalomra

Szenvedély - Szenvedés – Függőségek

2018.05.25
07:33
2018.05.25
16:56
Forrás
Pannon RTV
Szenvedély - Szenvedés - Függőségek címmel tartott előadást dr. Grezsa Ferenc pszichiáter tegnap este a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban Szabadkán.

A függőségek két nagyobb csoportjáról beszélt a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem oktatója.

A függőség különböző típusairól és azok összefüggéseiről tartott előadást Grezsa Ferenc. A pszichiáter alapvetően két nagy csoportról, a szer- és a viselkedési függőségekről beszélt.

Dr. Grezsa Ferenc, pszichiáter, Magyarország: „Itt a kapcsolati függőségektől kezdve, ilyen régebben ismert kórképekig, hogy hajtépegetés például, vagy az étkezési magatartás bizonyos zavarai, táplálkozási zavarok, játékszenvedély, és hát ezen belül van, talán mondhatnánk összefoglalóan, a digitális függőség.”

Hetente tartanak különböző előadásokat, és szerveznek rendezvényeket a központban.

Kosányi Tamás, képzési referens, Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ, Szabadka: „Az eddigi előadásainkkor szinte mindig telt ház volt, és azt vesszük észre, hogy széles a paletta, és sok réteget el tudunk érni.”

A következő esemény a gyermeknap, amelyet szombaton tartanak a VM4K-ban.

VM4K
dr. Grezsa Ferenc
Károli Gáspár Református Egyetem
Szabadka

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.