Ugrás a tartalomra

Felkészültek a szabadkai tűzoltók

2018.05.25
10:51
2018.05.27
16:28
Forrás
Pannon RTV
Felkészülten állnak a mindennapi kihívások előtt a szabadkai tűzoltók.

Az elkövetkező hónapokban hosszan tartó forró időszakokra számítanak, ezért fokozott óvatosságra intenek, és figyelmeztetnek, szigorú büntetés vár azokra, akik nem tartják be a törvényt, és bármilyen hulladékot elégetnek, ugyanis ez tilos.

Lángokban állt egy szálloda Szabadka belvárosában tavaly nyáron. Augusztus egyik legforróbb napján sűrű füst lepte el a központi sétányt. A tűzoltók nehezen tudták megközelíteni az épületet a betonvirágtartók miatt, ám mégis sikeresen megfékezték a lángokat.

Goran Ljubisavljević, a szabadkai tűzoltó- és mentőegység parancsnoka is jelen volt az akciónál. Tavaly 542 esetben intézkedtek a város területén, míg idén eddig mintegy 160-szor vonultak helyszínre, ami olyan 30 százalékos csökkenést jelent a 2017-es év ugyanezen időszakához képest. Hogy ez a tendencia meg is maradjon, a lakosságot körültekintésre inti.

Goran Ljubisavljević, a szabadkai tűzoltó- és mentőegység parancsnoka: „Ne használjanak nyílt lángot, illetve mindinkább csökkentsék a nyílt láng használatát, főleg a következő időszakban, amikor jönnek a betakarítási munkálatok, és várhatóan tűz üthet ki, amely gyorsan terjedhet, és emberi életeket, illetve vagyont, ingatlanokat veszélyeztethet.”

A tűzoltók minden vészhelyzetben készek reagálni, legyen szó tűzesetről, árvízről, földrengésről vagy műszaki mentésről a közlekedésben, esetleg vegyi balesetekről az utakon vagy az üzemekben.

Szabadka
tűzoltók

Most

12:58, Frissítve: 13:04

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.