Ugrás a tartalomra

Folytatódik az Y-ág építése

2018.05.25
11:29
2018.05.25
17:04
Forrás
Pannon RTV
Folytatódik az Y-ág kiépítése Szabadkánál. Most a békovai körforgalom és a topolyai út közötti szakaszon dolgoznak, mintegy 5 kilométeren.

Most a békovai körforgalom és a topolyai út közötti szakaszon dolgoznak, mintegy 5 kilométeren. A munkálatok április közepén kezdődtek ezen a részen, és várhatóan november végéig el is készül. A kerülőút jócskán tehermentesítené a városon keresztülhaladó forgalmat.
Gyorsan haladnak egyes kamionosok Kelebia főutcáján. A helyiek féltik gyerekeiket.

Tölcsér Antal, Kelebia: „Nagyon veszélyes, vannak itt gyerekek is, itt az iskola, óvoda, pláne itt ezen a részen nagyon is veszélyes.”

Bárányos Erzsébet, Kelebia: „Azt hiszem, akinek gyereke van, nem nagyon engedi ki az utcára, nekem már nincs kisgyerekem, dédunokám is van már, de engem is zavar, hogy zúgatják a motorokat.
- Biciklivel közlekedni veszélyes-e?
- A főúton igen.”

Kerékpárját tolja egy idős asszony. Nem mer biciklire ülni a forgalmas útszakaszon, hiszen egy részen kerékpárút sincs.

Ivković Ivandekić Katalin, Kelebia: „A gyalogosoknak meg a bicikliseknek nagyon kell vigyázni, én ritkán jövök a boltba, úgy kell vigyázni, jönnek autók, mennek gyorsan.”

Szabadkán a Halasi úton sem jobb a helyzet. A kerékpárosok, robogósok és a gyalogosok is cikáznak a tehergépjárművek, személyautók között. Iskolai is van ezen a forgalmas szakaszon.

Szabadkán talán a Zágrábi utcában a legzavaróbb a kamionforgalom. Naponta teherautók százai haladnak végig ezen a szűk kis utcán.

Éppen a hatalmas teherforgalom miatt nemrég újra is aszfaltozták ezt az útszakaszt.

A homokot hordják az építkezéshez a topolyai út és a békovai bekötő között, a talajt készítik elő a további munkálatokhoz.

Az Y-ág kiépítésével a kamionforgalom elkerülné Szabadkát. Ha a kerülőút teljes egészében elkészül, összeköti majd az autópályát a kelebiai határátkelővel.

Mándity Tibor, terepi munkavezető, Vojput: „Ez az út összeköti majd a Békovai körforgalmat a topolyai körforgalommal, azzal, hogy még egy körforgalom elő van látva a zombori úton is, ami már tavaly ki lett építve a Zombori és a Topolyai út között. Ez a rész 4,8 kilométer hosszú, tehát ezt kell az idén befejezni. Az elején egy kilométert kell szélesítenünk.”

Ezen az útszakaszon két felüljáró is lesz, az egyik a vasút, míg a másik a csantavéri út felett. Ha ez a rész is meglesz, már csak a zombori út és a kelebiai határ közötti szakasz vár majd a kiépítésre.

„A zombori úttól még van tizenkét kilométer Kelebiáig, az már jövőre van tervbe véve, ha jövőre az is meg lesz csinálva, akkor komplett lesz, az autóút össze lesz kötve a határig.”

A mostani mintegy 5 kilométer munkálatai több mint hétszáz millió dinárba kerülnek.

Békova
Topolya

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.