Ugrás a tartalomra

Bosznia-Hercegovina egyáltalán nincs felkészülve az újabb balkáni bevándorlóhullámra

2018.05.25
19:35
2018.05.25
19:42
Forrás
hirado.hu
Áldatlan állapotok uralkodnak az országban – tapasztalta az M1 tudósítója Biháćban, a bosnyák–horvát határ közelében fekvő településen. 500-600 migráns érkezik oda hetente.

Elhagyott házakat foglalnak el, és tereken, parkokban táboroznak. Hasonló a helyzet Mostar közelében is, ahová nemrég a boszniai fővárosból több száz bevándorlót szállítottak egy táborba. Több tucat migráns azonban már másnap megszökött. A helyiek egyre nyugtalanabbak, már petíciót is írtak, amiben a rendőrség segítségét kérik. A legtöbb migráns a horvát határhoz közeli, Velika Kladusa városában tartózkodik. Itt próbálnak továbbjutni Horvátországba. A becslések szerint Bosznia-Hercegovinában jelenleg mintegy kétezren várakoznak a továbbindulásra.

Bosznia-Hercegovina

Most

17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.