Ugrás a tartalomra

170 éves a Magyar Honvédség

2018.05.26
08:55
Forrás
MTI
Az évforduló alkalmából egész hétvégén, országszerte színes programokkal várja az érdeklődőket a Magyar Honvédség.

Beluzsárné Belicza Andrea, Magyarország Honvédelmi Minisztériumának sajtófőnöke az M1 aktuális csatornán szombaton elmondta: a hétvégén kettős ünnepet tart a honvédség. Szombaton, a május 21-ei honvédelem napja alkalmából több laktanyában nyílt napot tartanak, a fővárosban a központi rendezvény a Városligetben van. Az érdeklődők megismerkedhetnek a többi között a haditechnikai eszközökkel, a toborzók, a vegyvédelmi területen dolgozók munkájával. Szolnokon repülőbemutatót is tartanak - mondta.

Emellett május utolsó vasárnapján, a hősök napján a katonai és civil hősökre emlékeznek. Ennek alkalmából, jellemzően az önkormányzatokkal együttműködve, megemlékezéseket, koszorúzásokat tartanak több helyen az országban - ismertette a Honvédelmi Minisztérium sajtófőnöke.

Magyar Honvédség

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.