Ugrás a tartalomra

Tóthfaluban tegnap tartották a III. Bográcsos- és Pálinkafesztivált

2018.05.28
08:37
2018.05.28
17:47
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen csaknem hatvan főzőcsapat jelent meg. A fesztivál legérdekesebb műsorszáma a feleségcipelő verseny volt.

A bográcsokban javában rotyogtak a finomabbnál finomabb ételek, amikor sor került a feleségcipelő versenyre. A 12 párt három selejtező csoportba osztották, az onnan kikerülő legjobbak futottak a döntőben. A magyarkanizsai Marcsi bízott férje, Ivan Pajić ügyességében, a második helyezést sikerült megszerezniük: „Nem voltam megilletődve. Amikor megláttuk a fő ellenfeleinket, én megijedtem, hogy nem mi fogunk nyerni és így is történt, de azért olyan könnyedén cipelt az első futamban, hogy azért volt felé bizalmam is. Jók voltunk, szerintem.”

A helyi közösség melletti parkban szorgoskodtak a szakácsok a bográcsok körül. A bogarasi Zabos László hagyományos birkapaprikást készített: „Egy kis hagymát pörköltünk meg, hozzá a birkahúst, feleresztettük, só, bors, paprika, és ez.”

A szervező Szabó Dénes Egyesület szórakoztató foglalkozásokkal és játékokkal kedveskedett a legkisebbeknek. Faragó Zoltán főszervező elmondta, Tóthfalu testvértelepülései ezúttal nem vettek részt a versenyen, de Hódmezővásárhelyről érkezett egy csapat a versenyre: „Vártunk erdélyi résztvevőket is, ők sajnos nem tudtak eljönni. Nagy része innen a környékről való, bácskaiak, délvidékiek, Bánságból, Bácskából illetve a környékről jöttek.”

Az ételeket elbíráló döntnököknek csaknem hatvan mintát kellett megkóstolnia, de a pálinka zsűrinek is sok dolga volt. Értékelésük szerint a legjobb bográcsos ételt az oromhegyesi Csipet-csapat tagjai főzték, a legjobb pálinkának pedig a hajdújárási Hóra István bodzapálinkája bizonyult.

Tóthfalu
Bográcsos- és Pálinkafesztivál
Szabó Dénes Egyesület

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.