Ugrás a tartalomra

Magyar Levente: A magyar kormány 2019-ben is támogatja a vajdasági gazdaságot

2018.06.01
15:45
2018.06.01
17:42
Forrás
Pannon RTV
A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese a Magyarkanizsai látogatása során elsőként a növény- és zöldségszárítással foglalkozó Geneza Kft. új üzemét tekintette meg.

Készítik a szárítani való növényeket Magyarkanizsán, a Geneza Kft. új üzemében. A vállalat gyógy- és aromatikus növények és zöldségek szárítását és feldolgozását végzi. Az új részleget a Magyar Kormány gazdaságfejlesztési támogatásának köszönhetően tudták kiépíteni. A cégben további fejlesztéseket terveznek.  Szecsei Bús Klára, résztulajdonos, Geneza Kft., Magyarkanizsa: „Szeretnénk a klasszikus szárítás mellé bevinni a bioszárítást is, szeretnénk elindítani a termelőink felé. A szárító vonalakat is szeretnénk erre regisztrálni. Idővel megjelenni a piacon ezekben a szegmensekben is.”

A magyar kormány 2019-ben is támogatja a vajdasági gazdaságot, annak érdekében, hogy az itt élő magyar közösség megerősödjön és fejlődjön - nyilatkozta Magyar Levente. A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese Pásztor Istvánnal és a vállalat képviselőjével közösen vágták át a díszszalagot, majd átadták az üzemet.

Magyar Levente, miniszterhelyettes, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Magyarország: „Nagyon rövid idő alatt elértük ezeket a mögöttünk álló sikereket. Az a döntés született Budapesten, az új kormány azt a döntést hozta meg, hogy 2019-ben is folytatjuk az építkezést Vajdaságban. Újabb lehetőségeket nyitunk az itt élő vállalkozók és gazdálkodók számára. Még a részleteket ki kell dolgozni. A mezőgazdasági vállalatok megerősítése, felfuttatása. A termelők újabb százainak, ezreinek felfuttatása egy olyan cél, amit az eddigi eredmények alapján szeretnénk folytatni.”

Fontos, hogy a vállalkozások kiemelt támogatásokat kapjanak - emelte ki a átadón Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hangsúlyozta, az év végéig kidolgozzák a Magyar Kormány által támogatott gazdaságfejlesztési program folytatásának menetét. „Egészen biztos, hogy lesznek majd olyan, programok amelyeket folytatni fogunk. Én ebben a pillanatban a házvásárlást látom ilyen programnak. Egészen biztos, hogy lesznek újabb elemei ennek a potenciális fejlesztésnek, aminek a lehetőségei reálisak. Ilyennek látom a turizmusfejlesztésnek és a térségfejlesztésnek a lehetőségeit.”

A cégek fejlesztése a továbbiakban is elsőbbséget élvez majd, annak érdekében, hogy új magyar munkahelyek jöhessenek létre, és hogy biztos alapokra támaszkodhassanak az itt élők - tette hozzá Pásztor István.

Magyar Levente
Pásztor István
Magyarkanizsa

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.