Ugrás a tartalomra

Megemlékeztek a környezetvédelem világnapjáról Óbecsén

2018.06.05
14:45
2018.06.05
17:08
Forrás
Pannon RTV
A környezetvédelem világnapja alkalmából játékos programokat szerveztek ma alsósoknak Óbecsén.

Az Erdőtelepítők Parkjában megtartott eseményen újrahasznosított anyagokból készült eszközökkel játszottak és sportoltak a gyerekek.

Indiánok, íjászok, horgászok népesítették be Óbecsén az Erdőtelepítők Parkját. Az alsós diákok a környezetvédelem világnapja alkalmából látogattak el a parkba. Tóth Dominik napozás közben mondta el nekünk, mit is jelent szerinte a környezetvédelem.

Tóth Dominik, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „Nem dobáljuk el a papírokat, a vízben sem dobáljuk el, hanem, ha el akarjuk dobni, akkor inkább tartsuk meg, és mikor hazaérünk, otthon a szemetesben dobjuk el.”

Jól jött a kánikulában a kalap. Szalma helyett papírból készült. Az újrahasznosítás lehetőségeivel már kiskorukban érdemes megismertetni a gyerekeket.

Potrebić Tőzsér Gabriella, tanítónő, Sever Đurkić Általános Iskola, Óbecse: „Minden változás az egyéntől ered. Nem kicsi változás az, ha valaki egyedül el kezd változtatni, mert akkor saját családja is változik, ami már négy személy, akkor ők elmesélik a barátaiknak, a szomszédaiknak, a nagymamának, így terjed, nekünk ez a célunk és ennek eredményei is vannak.”

Nem csak célirányos oktatással lehet rávezetni a gyerekeket a környezettudatosság fontosságára.

Kiss Zoltán, elnök, Ökobecse Polgári Egyesület, Óbecse: „A gyerekeket bele lehet vonni ilyen aktivitásba a játékon keresztül, ezért maximálisan a játékra és a szórakozásra fektettük a hangsúlyt, mert észrevettük, hogy játék mellett sokat képesek megtanulni.”

A nap folyamán az Ifjúsági Iroda és az önkormányzat képviselői az óvodába is ellátogattak, ahol kétezer oktató jellegű kifestőkönyvet osztottak ki a gyerekeknek.

Óbecse
Erdőtelepítők Parkja
Potrebić Tőzsér Gabriella
Kiss Zoltán
Ökobecse Polgári Egyesület

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.