Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Sok közös pont van Magyarország és Németország között

2018.06.06
07:16
2024.03.19
08:49
Forrás
MTI
Sok közös pont van Magyarország és Németország között a migrációs válság megítélésében - mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter kedden Berlinben.

Sok közös pont van Magyarország és Németország között a migrációs válság megítélésében, de Magyarország elutasítja a kötelező elosztást és nem enged abból, hogy a biztonság a legfontosabb - mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter kedden Berlinben a német országos közszolgálati televíziónak. A tárcavezető szerint a közös pont a külső határok védelme, amit az is mutat, hogy Magyarország és Németország is támogatja rendőrökkel a macedón-görög határ védelmét. Szijjártó azonban hozzátette, Magyarország szerint a biztonság ügyét kell az első helyre állítani. Úgy véli, a terrorveszély növekedése mindenképpen összefüggésben áll azzal, hogy „teljesen ellenőrizetlenül vándoroltak be Európába emberek ezrei és százezrei”.

Szijjártó Péter
migráns
Berlin

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.