Ugrás a tartalomra

Gazdag évzáró műsorral léptek fel a Gyöngyszemeink óvodásai

2018.06.06
07:50
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Mesejátékokkal, népi hagyományokkal, szavalatokkal és táncokkal készültek az évzáró műsorra a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény óvodásai Magyarkanizsán.

Magyarkanizsa község több településéről érkeztek gyerekek a Művészetek Házába, ahol nyolc produkciót tekinthettek meg a szülők. Ágoston Zsóka és csoportja hagyományőrző játékokat mutatott be.

Ágoston Zsóka, Kishomok:
„- Mit fogtok ma itt előadni az óvodás társaiddal?
- A csivirintem-csavarintom, a körtéfa, meg az iglice szívem.”

A horgosi óvodások a húsvéti hagyományőrzést mutatták be, és így búcsúztak az óvodától.

Mácsai Áron, Horgos: 
„- Tánccal, meg verssel.
- Milyen verset fogtok előadni? Meséld el nekünk.
- Én, és a Pisti a búcsú az óvodától.”

Az eseményen zömében olyan iskola-előkészítős gyerekek vettek részt, akik az elmúlt év folyamán egy-egy nagyobb rendezvényen már megcsillogtatták tudásukat. Veselinov Ibolya, igazgató, Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény, Magyarkanizsa: „Melódia-nap volt az idén nálunk megszervezve, a gyermekkórusok és a zenekarok találkozója, Óbecsén a Májusi Játékokon léptek fel a kolléganők, Kishegyesen a színjátszó találkozón, és ezeket mind a szülőknek szeretnénk most itt bemutatni.”

A Gyöngyszemeink elnevezésű évzáró műsort minden évben megszervezik.

Magyarkanizsa
Gyöngyszemeink

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.