Ugrás a tartalomra

Évzáró előadásukkal remekeltek a Mosolycsalók

2018.06.08
10:08
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
A Doja című cigány népmesefeldolgozást vitte színre idén a topolyai Művelődési Ház Mosolycsaló Bábszakköre. Csütörtökön este a moziteremben tartották meg évzáró előadásukat.

Színes ruhák, csörgő ékszerek, tánc és ének - a népmesefeldolgozás a cigányság történetéről, vándorlásának legendájáról szól. Megismerhetjük Doját, a cigánytündért, aki segíti népét a nehéz utakon. Nagy Evelyn, Topolya: „Ebben a szerepben az a kedvencem, hogy ki kell segítenem ezeket a cigányokat. Olyanok, mintha a gyerekeim lennének, és elviszem őket egy szebb helyre.”

Tizenkilenc gyermek jár a Mosolycsaló csoportba, évről-évre egyre lelkesebbek. Tomik Eszter, Topolya: „Én már két éve színészkedek, a bábtáborban kezdtem el. A szerepem egy átlagos cigánylány. Erről a darabról azt gondolom, hogy egy jó mese.”

Az évzáró előadásra a családtagok és a barátok is eljöttek. Kiss Angéla, Topolya: „Ez a színdarab is, de mindegyik ilyen szép volt, ez talán még szívhez szólóbb. Látom, hogy a gyerekek önbizalmukban és mindenben nagyon sokat fejlődtek. Szép kis csapat, összetartó, és szeretik a darabot, szeretik egymást, a fellépéseket, mindenhol felléptek.”

A Doja című darabot Hajvert Lódi Andrea rendezte. A Mosolycsalók számos színjátszó szemlén részt vettek. Crnkovity Edit, vezető, Mosolycsaló Bábszakkör, Művelődési Ház, Topolya: „A tartományi szemlén elértünk három díjat. Ami nagyon kedves számomra, hogy az idén is megkaptuk a legjobb csoport díját, illetve kaptunk egy legjobb mellékszereplő díjat, Tomik Eszter kapta, valamint a legjobb kosztüm díjat.”

A Művelődési Ház idén is megszervezi a színésztábort a gyerekek részére. Július 9-14-ig Nešić Máté, a Zentai Magyar Kamaraszínház színésze tanítja majd a gyerekeket.

Topolya
Mosolycsaló
Doja

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.