Ugrás a tartalomra

Egy nap alatt 1164 jégvédelmi rakétát lőttek ki Szerbiában

2018.06.15
13:45
Forrás
Politika, VajdaságMA
A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézetben azt mondják, a jég elleni védekezés az esetek kétharmadában sikeres.

Az elmúlt másfél hónapban, vagyis április 24-e óta 7942 jégvédelmi rakétát lőttek ki Szerbiában, csak szerdán pedig 1164-et. A legtöbb rakétát, 231-et az Aranđelovac közelében lévő Bukulja radarközpontból lőtték ki, míg Užice területén 167-et használtak. Sajnos, nem tudták teljes mértékben elhárítani a veszélyt, így Užicen mogyoró nagyságú, Pribojban üveggolyó nagyságú, Topolán pedig teniszlabda nagyságú jég hullott az égből. Zoran Babić, a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet Jégvédelmi Központjának vezetője elmondta, az elmúlt tíz évben, április végétől június közepéig, kétszer kevesebb rakétát használtak, leggyakrabban körülbelül 3500-at. Idén 38 nap volt, amikor fennállt a jégeső lehetősége, az elmúlt években ez a szám háromszor kevesebb volt.

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.